Zoeken
Poll
Contact Info


Transitie regio Tienen

Wil je meer weten over onze werking? contacteer ons

Vegetarisch eten?

Om negatieve invloed op het milieu te verkleinen is minder of geen vlees eten een belangrijke stap die echt verschil maakt en het is nog gezond ook. Bovendien zal je het verschil merken in je uitgaven.

Ga niet fanatiek aan de slag! Niet alleen je denken, je keukenkast maar ook je lichaam moet de tijd krijgen zich aan te passen.

Je kan best beginnen met één dag per week een vegetarische maatlijd in te schakelen. Het hoeft niet sensationeel te zijn, met kleine ingrepen starten is vaak blijvender dan ineens alles te willen veranderen. Je kan bijvoorbeeld je soepen vegetarisch maken: geen vlessbouillon maar groentenbouillon gebruiken. Als je dan af en toe andere producten aanschaft voor je keukenkast, kan je meteen ook voor biologische producten kiezen. Ze zijn alweer een belangrijke stap in de richting van een beter milieu, meer gezondheid en ze zijn vaak niet zo duur als men algemeen meent. Bovendien zijn ze zeer smaakvol en voedzaam waardoor je er minder van nodig hebt.

Kies voor zogenaamde 'vleesvervangers' die je met een kleine inspanning zelf kan maken.

Kant en klare vleesvervangers bevatten vaak veel vet en zout, sommige bevatten synthetische aroma's zoals kippenaroma om het product naar vlees te laten smaken. Hoe zuiverder, hoe beter en goedkoper.

Wist je dat? > Voedsel & gezondheid > Vegetarisch eten? / Thuisafgehaald / recepten / Films