aperitiefhapjes met bloemen
Kruidenballetjes
roomkaas (Rapunzel) frigokoud - diverse kruiden, liefst vers, heel fijn gesneden, zoals peterselie, tijm, rozemarijn, ...of bloemetjes zoals lintbloemetjes van goudsbloem, bieslook, bloemetjes van het driekleurig viooltje, bernagiebloemetjes,… of geroosterde sesamzaadjes
Sorteer de kruiden en/of bloemetjes per soort telkens op een apart bord.
Rol kleine stukjes kaas tussen je handen tot kleine bolletjes. Rol ze op een bord door de fijngesneden kruiden of door de bloemblaadjes.
Laat nog even opstijven in de koelkast.
Bloem van Daglelie (Hemerocallis)
1 daglelie per persoon - kleine reepjes geconfijte gember - roomkaas
In het hartje van elke daglelie een mespuntje roomkaas doen en daarop een klein stukje geconfijte gember van ongeveer 5 mm op 5 mm.
De gehele bloem van de daglelie kan gegeten worden.